В Одесі розкрито мережу "реабілітаційних центрів" для лікування від наркотичної залежності.

Читайте також: На Дніпропетровщині з так званого реабілітаційного центру звільнили "рабів"

Про це повідомляє прес-служба поліції Одеської області.

Під час обшуків в одному з "реабілітаційних центрів" для наркозалежних до правоохоронців звернувся чоловік. За його словами, в центрі він перебував нібито на лікуванні, але його і інших пацієнтів утримують незаконно і лікують від наркоманії у примусовому порядку.

В ході перевірки виявилося, що разом з заявником в центрі проживали ще 13 осіб. Незважаючи на те, що, згідно із законодавством України, лікування наркозалежності можливо тільки за згодою особи або за рішенням суду, жоден з мешканців будинку не мав такого судового рішення.

В ході перевірки поліція виявила ще три подібних будинки, в яких проживали ще 66 чоловіків віком від 18 до 40 років з різних регіонів країни. Всі вони страждали від алкогольної або наркотичної залежності, частина були раніше судимі.

Чоловіків утримували в жорстких умовах: будинок був обладнаний системою охорони, на всіх вікнах – грати, покинути територію знаходяться на "лікуванні" не могли. Гуляли вони тільки всередині приміщення під наглядом адміністратора. При цьому наркозалежних змушували багато працювати, а в разі найменшого опору жорстоко били та не годували.

Організатори реабілітаційного центру – 31-річний харків’янин і 34-річний киянин – є представниками одного з релігійних течій. Всім пацієнтам вони нав’язували свою віру і змушували молитися за їхніми правилами. Обох порушників затримано.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter