Знамениті поліцейські Toyota Prius стрімко старіють. На низці гібридних патрульних авто почали приходити в непридатність необхідні для екологічної роботи машини спеціальні акумулятори, і чиновники змушені закуповувати нові батареї. Ось тільки обійдуться такі пристрої поліції дуже дорого. 

Читайте також: Встиг з'їсти купюри: патрульний-хабарник втікав від зйомки активіста (відео)

Про це пише Ubr.

4 квітня на майданчику Prozorro оголосили тендер на закупку 43–х спеціальних батарей для японських гібридів на суму 3,87 млн грн. Іншими словами, кожен акумулятор буде коштувати бюджету 90 тис. грн. За умови, звичайно, що правоохоронці знайдуть їх за такою ціною.

Скажімо, на Ebay такі оригінальні батареї продаються за $ 4 961 (приблизно 130 тис. грн). Правда, за оригінальністю патрульні і не женуться – згодні і на аналоги. 

Читайте також: Патрульний Prius потрапив у аварію, постраждала жінка-поліцейська (фото, відео)

Не зважаючи на високу вартість, термін служби накопичувачів енергії залишає бажати кращого. Що не дивно, з огляду на використовувану при їх виробництві застарілу технологію Ni–Mh. Замовник вимагає від постачальника гарантію на 100 тис. км або 2 роки експлуатації (в залежності від того, що настане раніше). 

Умови поставки, крім гарантії, вимагають від переможця тендера не просто продати нові батареї поліції, але і провести заміну. При цьому старі акумулятори слід повернути замовнику, якщо той вимагатиме зробити це письмово в термін до 5 днів після заміни. В іншому випадку на СТО покладуть ще й зобов'язання утилізувати б /у акумулятори, підтвердивши роботи документально.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook