Ведучі популярного інформаційно-розважального шоу "ДжеДАІ" проінспектували найгіршу дорогу Волині – автошлях між селами Оленівка та Навіз Рожищенської громади.

Читайте також: Назвали найгіршу дорогу у Волинській області

Про це йдеться у сюжету ТСН на каналі 2+2, – пишуть Волинські новини.

Ведучі телевізійного проекту "ДжеДАІ" традиційно їздять невідремонтованими шляхами України, розшукуючи унікальні навіть серед них. І схоже, таки знайшли неповторний на Волині. Так, стан проїжджої частини між селами Оленівка та Навіз Рожищенської територіальної громади шокує навіть досвідчених водіїв.

Зі слів кореспондента Максима Хотіленка, цим бездорожжям важко не те що їхати, а й ходити "на своїх двох".

"На цьому бездоріжжі пішоходи або зламають собі ноги, або ж звернуть шию. Про водіння взагалі мовчу і не розумію як місцевим мешканцям вдається це робити щодня. Ми знаходимося на найгіршій трасі Волині, яка розташована між селами Навіз та Оленівка. Схоже, про ці 20 кілометрів дороги шляховики геть забули", – обурюється журналіст.

Зі слів місцевого мешканця Павла, їдучи цим шляхом, водії періодично виходять з авто та міряють палицею глибину калюж.

"Бо якщо авто втрапить у глибоку яму, то, вважайте, піддону немає", – каже волинянин.

Місцева мешканка Галина розповіла, що ямковий ремонт на цій ділянці дороги роблять кожен рік у дощ, "щоб бачити рівень води у ямках". А коли робили капітальний ремонт дороги – за своє життя і не пам’ятає.

Читайте також: Однією лопатою і тачкою: обурені мешканці показали, як ремонтують дорогу під Луцьком (відео)

Що далі журналісти їхали, тим більше зустрічали людей, які їх, власне, їхати відмовляли.

"Коли закінчилася війна, цю дорогу називали грудницею. Нею танки перевозили машини. У нас до того йде, що скоро танк буде тягати тут автобуси. Одним словом, чорна біда", – каже місцевий водій Анатолій.

У правдивості слів чоловіка "ревізори" переконалися уже за 500 метрів від місця зустрічі з ним. "Навіть не хочу підходити до нашого водія, бо він неймовірно злий. Кожні 10 метрів машина чіпляє ями дном. А подекуди здається, що ось-ось розвалиться. Виїхати звідсіля можна хіба що на конях. Об’їхати пекельну ділянку можна, однак для цього потрібно робити чималий гак", – наголосив ведучий шоу.

Своєю чергою, як зазначив заступник начальника служби автомобільних доріг Волинської області Ншан Антоян, нині готується нова проектна документація, необхідна для оголошення тендерів на ремонт. З його слів, капітальний ремонт цієї ділянки дороги планують уже в цьому році.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook