На Банковій у Києві поряд з Офісом Президента розпочинаються акції перед зустріччю, яку заплановано провести у Парижі, завтра 9 грудня. Зокрема починається акція "Висадка на Банковій", – повідомляє УНН.

Читайте також: Під час виступу на Майдані Порошенка закидали яйцями (відео)

Під Офісом Президента вже зібралося кілька сотень людей. Частину людей не хотіли пропускати правоохоронці через що виникла невеличка штовханина, але врешті правоохоронці пропустили усіх бажаючих. На Банкову занесли аудіоапартару. Люди продовжують збиратися.

Одним з основних організаторів акції під Офісом Президента виступила "Демократична сокира", але долучилися і представники інших політичних сил. Поки не йде мова про одну акцію, але люди планують провести на Банковій усі ніч та дочекатися результатів зустрічі у Парижі, яка запланована на вечір 9 грудня.

Станом на 20:00 під Офісом Президента на вул. Банковій масові заходи тривають. На цей час у них беруть участь близько 2000  осіб. Про це повідомляє поліція Києва. 

Поліцейські, нацгвардійці та співробітники ДСНС продовжують нести службу. Загалом протягом дня на охорону правопорядку у Києві заступило півтори тисячі правоохоронців. Аби не допускати конфліктних ситуацій, на акції працюють представники поліції діалогу. 

Читайте також: Оприлюднили остаточний графік зустрічі Зеленського з Путіним у Парижі

На площі встановили кілька агітаційних наметів політичних партій: "Демократична сокира", "Народний рух України" та "Невідомий патріот". Крім того, присутні активісти з прапорами партії "ВО "Свобода". До будівлі звозять намети, проте активісти скаржились, що охорона не дала занести деталі для монтажу сцени. Врешті їх таки пронесли і триває підготовка,– повідомляє ТСН.

Зараз активісти починають облаштовувати свій побут, зокрема зносять автономні генератори, дерев’яні піддони, металеві бочки для вогнища, великі казани для приготування їжі і дрова у мішках. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook