У перші 100 днів після вступу Володимира Зеленського на посаду президента України його команда має намір провести аудит держави. Це необхідно, щоб визначити, в якому стані знаходиться інфраструктура країни, які її людські та фінансові ресурси. Про це ідеолог команди Зеленського Руслан Стефанчук заявив в ефірі програми "Голос народу" на телеканалі "112 Україна".

Читайте також: Стало відомо, що Зеленський робитиме у перші 100 днів свого президентства

"Питання про перепис населення у нас стоїть одним з перших. Тому що ми почали з того, що на сьогодні ніхто не розуміє, що в державі, і хто в державі. Для того, щоб робити якісь перетворення, ми повинні знати людський, фінансовий і часовий ресурс... Те, чим ми займаємося в перші 100 днів, – це оголошення аудиту держави, ми повинні зрозуміти, в якому стані сьогодні перебуває держава", – сказав Стефанчук.

Він додав, що до проведення аудиту будуть залучені і українські інститути, на яких покладено цей обов'язок законом, і міжнародні інститути. У свою чергу, від результатів перепису населення залежить і кількість депутатів у Верховній Раді, соціальні програми та інше.

Читайте також: Що буде з курсом долара після інавгурації Зеленського

"Це ж не нормально, що ми навіть не знаємо не тільки скільки людей, а скільки людей мають якийсь правовий статус, тому що якщо ви заглянете в будь-яку обласну адміністрацію, ви побачите, що там половина людей, які мають інвалідність другої групи, чорнобильці, так далі – люди, які ніколи там не були", – сказав Стефанчук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook