Президент України Володимир Зеленський поставив перед урядом завдання оприлюднити чіткий план виходу країни із карантину через новий коронавірус.

Читайте також: Коронавірус атакує: в Україні за добу збільшилася кількість хворих на COVID-19

Про це йшлося на нараді у президента 21 квітня, повідомили в Офісі Президента.

"Треба точно сказати людям, коли й що буде відкрито, який чіткий план дій уряду. Пік захворюваності очікують на початку травня. Люди мають розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли працюватимуть перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю, що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Усі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом’якшуватися карантин", – повідомив Зеленський.

Читайте також: Карантин в Україні продовжать, але послаблять заборони (відео)

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, спочатку карантинні заходи будуть пом’якшувати на некритичних об’єктах інфраструктури. Водночас він наголосив, що карантин в Україні був запроваджений вчасно і завдяки цьому вдалося уникнути великої кількості хворих та померлих від нової коронавірусної інфекції. 

На нараді в Зеленського також обговорили подальше забезпечення країни засобами захисту. Координаційна рада з протидії поширенню COVID-19 організувала закупівлі засобів, яких вистачить на наступні 3 тижні. Надалі постачання забезпечуватиме МОЗ, яке вже організовує закупівлі за спрощеною процедурою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook