Нове будівництво мосту заплановане через річку Чорногузку між населеними пунктами Голишів і Коршовець Луцького району.

Читайте також: Дорожники показали відновлену дорогу від Переспи до Кременця (фото, відео)

Про це повідомляє ІА Волинські новини.

Відкриті торги для пошуку підрядника оголосила на платформі ProZorro Боротинська сільська рада. Тендерні пропозиції прийматимуть до 26 липня, коли й розпочнеться аукціон.

Очікувана вартість будівництва мосту разом із розробкою проєкту – 28,013 мільйона гривень.

На роботи хочуть витратити гроші з субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Нове будівництво мосту заплановане в одну чергу. Довжина шляхопроводу сягатиме 21 метра.

У проєктній документації – захист споруд від корозії, стійкість земляного полотна, протизсувні заходи, сучасні енергозберігаючі прилади освітлення, оцинковане бар’єрне огородження, встановлення нових дорожніх знаків, улаштування горизонтальної розмітки з сучасних матеріалів, стійких до зношення.

Згідно з обсягами виконання робіт, у будівництво входитиме влаштування опор та фундаментів, прогонової будови, перильного огородження, мостового бар’єрного огородження, влаштування підходів, дорожнього одягу моста, захисного покриття тротуарів, сполучення тротуарів із насипом, влаштування водовідведення, укріплення берегів, захист залізобетонних конструкцій, інженерне влаштування, посів багаторічних трав на схилах тощо.

Серед вимог до учасників торгів – наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій, зокрема автогрейдера, автогудронатора, бортового автомобіля, асфальтоукладальника, бульдозерів, екскаватора, пересувної електростанції, дорожніх котків, кранів та ін.

Усі роботи хочуть завершити до 31 грудня 2022 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook.