Підприємці Центрального ринку у Луцьку, звергулись до департаменту муніципальної варти, з проханням допомогти демонтувати металеві контейнери їх власними силами, аби згодом перевезти їх на "Новий ринок", оскільки у них там вже є укладені договори.

Читайте також: У Луцьку біля Старого ринку демонтували перші незаконні МАФи

Про це повідомляють на сторінці департаменту у Facebook.

Як зазначили муніципали, справа в тому, що частина підприємців відмовляється здійснювати добровільний демонтаж незаконних тимчасових споруд, поводить себе агресивно та своїми діями просто не дає можливості першим вивезти їх добровільно.

Зокрема, одній із підприємців навіть не дали можливості зайти до свого ж кіоску, аби забрати з нього особисті речі. На жаль, в результаті дій агресивно налаштованої частини власників тимчасових споруд можуть постраждали і законослухняні підприємці.

Нагадаємо, підприємцям запропонувалипільгові умови переїзду на Новий ринок (який в межах Луцька є єдиним ринком, що відповідає вимогам ДБН та іншим вимогам) із безкоштовним та пільговим періодом розміщення, додатковими транспортними рішеннями та іншими умовами, що відображені у меморандумі.

Читайте також: Курйозний маркетинговий хід: у центрі Луцька продають товари зовсім не для місцевих мешканців (фото)

Натомість деякі підприємці з ночі 2 лютого припаркували автомобілі з порушенням ПДР таким чином, щоб унеможливити демонтаж кіосків, який 3 лютого мають здійснити муніципали. Адже відповідно до рішення від 29.01.2020 № 69/1, дія договорів оренди торгівельних місць, укладених з підприємцями, які здійснють діяльність на вказаній земельній ділянці була припинена 02.02.2020.

3 лютого підприємці блокували доступ до контейнерів. Працівники муніципальної варти поскаржились в поліцію на дії підприємців, які масово порушують правила дорожнього руху, провокують конфлікти та намагаються нанести тілесні ушкодження представникам муніципальної варти.

Хоча частина підприємців вже облаштовуються на Новому ринку.

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook