Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, що будівлю Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де 4 грудня виникла масштабна пожежа, востаннє перевіряли 5 років тому. Про це він написав 8 грудня у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Під завалами згорілого одеського коледжу знайшли тіла ще двох загиблих (фото, відео)

За словами прем'єр-міністра у 2014 році у коледжі були виявленні порушення, однак після цього будівлю не перевіряли.

"З’ясував, що остання перевірка будівлі коледжу відбулася 5 років тому – у червні 2014 року. Тоді виявили основні порушення, а цього року будівля не була навіть серед пріоритетних для перевірки! Це абсолютно неприпустимо!", – написав Гончарук.

Також він зазначив, що за дорученням Президента, до 10 січня Уряд проведе повну перевірку стану протипожежної та техногенної безпеки всіх дитячих садків, шкіл, вишів, гуртожитків, закладів охорони здоров’я, транспортної інфраструктури. Україна матиме глобальну стратегію протипожежної безпеки всієї країни.

Читайте також: Оголосили всеукраїнський траур через смертельну пожежу в коледжі Одеси

Також прем'єр зібрав нараду з керівництвом міста та області, а також із керівництвом Держслужби з надзвичайних ситуацій та дав доручення голові ДСНС негайно відсторонити від виконання обов‘язків на час розслідування керівника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та його заступника із профілактики Михайла Вовка, та прийняти відповідні кадрові рішення. А самому пану Федорчаку рекомендував написати заяву за власним бажанням. Голові ОДА – відсторонити керівника Департамента освіти в Олександра Левчака і також прийняти по ньому відповідні кадрові рішення.

"Доручив у найближчий термін: міністерці освіти та науки Ганні Новосад провести інвентаризацію всіх навчальних закладів і навести реальний порядок в закладах освіти; міністерству внутрішніх справ у найближчий термін надати план заходів із протипожежної безпеки по всій Україні.

З вівторка запрацює Урядова комісія, яка має встановити всі причини пожежі", - зазначає Олексій Гончарук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook