Державна фіскальна служба оштрафувала голову правління НАК Нафтогаз України Андрія Коболєва на суму 8,3 мільярда гривень за порушення митних правил.

Читайте також: "Нафтогаз" почне купувати російський газ, уже з березня цього року

Про це сам Коболєв повідомив у Facebook. 

Підстава, зазначена в тексті постанови, "не забезпечив можливість подання додаткової митної декларації з повним пакетом товаросупроводжуючих документів".

"А ось і привітання з перемогою в Стокгольмі, яке я сьогодні отримав від Державної фіскальної служби України: два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд. грн. Тобто я (як фізична особа) повинен сплатити 8,3 млрд. грн «не пізніше п‘ятнадцяти днів", – зазначив він. 

Коболєв стверджує, що реальна причина – "відмова Нафтогазу оформлювати та оплачувати природний газ, який ВАТ Газпром контрабандно постачав на тимчасово окуповані території Донецької та Луганських областей".

"Саме тому ми досі й не можемо надати весь пакет документів, оскільки не будемо платити за газ, який не замовляли і не споживали, але на якому наполягає Газпром. Я не жаліюсь, я просто хочу, щоб всі розуміли, з якими "патріотами" нам тут доводиться мати справу:)", – додав Коболєв. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter