В Україні оновили адміністративно-територіальний Атлас. Відповідно, до нього внесли нові райони та об'єднанні територіальні громади.

Читайте також: На Волині звільнили дев’ятьох голів РДА

Про це повідомили на сторінці "Децентралізація" у фейсбуці, передає "Суспільне".

Згідно з ним на Волині – 54 територіальні громади.

У Волинській області показали географічні території чотирьох районів: Ковельського, Луцького, Камінь-Каширського та Володимир-Волинського. Всього на оновленій карті 1087 населених пунктів, у них проживає 1 034,6 людини.

Найбільшим за кількістю населення є Луцький район. Тут проживає 459,34 тисячі людей. До складу району входить 351 населений пункт та 15 територіальних громад.

Читайте також: Скільки людей працюватиме у реорганізованих РДА на Волині

Другий за чисельністю населення – Ковельський район. Тут зареєстровано – 270,16 тисячі волинян, 380 населених пунктів та 23 територіальні громади.

У Володимир-Волинському районі проживає 173,31 тисячі людей у 201 населеному пункті. Тут створили 11 територіальних громад.

Найменший за чисельністю населення Камінь-Каширський район, з кількістю населення 131, 78 тисячі громадян. Тут і найменша кількість територіальних громад – лише 5 та 155 населених пунктів.

"Ми намагалися зробити його простим і легким для сприйняття. Думаю, він стане корисним і для учнів старших класів, студентів. З часом будемо його ще удосконалювати", – прокоментував автор ідеї та головний редактор Атласу Павло Остапенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook