Двоє неповнолітніх лучан, придбавши пістолети, вчиняли злочини та насильство. За ці злочини вони проведуть за ґратами вісім років кожен.

Читайте також: На Волині невідомі обікрали автівку

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, повідомляє ІАВолинськіНовини.

Під час суду встановили, що у вересні 2016 року неповнолітній обвинувачений через соціальну мережу "Вконтакте" придбав пістолет марки "Carrera". Так, за попередньою змовою разом з іншою неповнолітньою особою вони вчинили розбій у трьох магазинах.

Зокрема, 6 листопада 2016 року вони проникли в магазин, назва та адреса якого у вироку не вказані, та приставляючи ніж до шиї потерпілої, а також погрожуючи їй пістолетом, заволоділи 2,5 тисячами гривень, які були в шухляді прилавку.

Читайте також: На Волині чоловік "обчистив" продуктовий магазин

Вже у січні 2018 року обвинувачені здійснили ще два злочини, зокрема вони вчинили розбій в магазині "Експрес Наш край", застосувавши балончик зі сльозогінним газом та вдаривши потерпілого, а також знову погрожуючи пістолетом. Зокрема, вони викрали майже шість тисяч гривень та пляшку віскі "Black Jack".

Через кілька днів вони пограбували магазин "Повний кошик", побивши потерпілу та вкравши майже сім тисяч гривень.

Читайте також: У місті на Волині викрили крадія зі стажем

Відзначимо, що обидва обвинувачені, один з яких є студентом технічного коледжу Луцького національного технічного університету, а інший – курсант 44 навчального курсу факультету підготовки спеціалістів бойового (оперативного) забезпечення Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, свою вину визнали.

Відтак, суд визнав їх винними та призначив кожному покарання у виді восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook