13 січня, на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" запрацював сканер для вантажних транспортних засобів та контейнерів.

Читайте також: На волинській митниці запрацював сканер для вантажівок

Сканування відбувається без фізичного огляду посадовими особами митниці, а тому час на перевірку вантажу скорочується, – йдеться на сторінці Волинської митниці Держмитслужби у фейсбук.

Для сканування автомобіль має заїхати у спеціально обладнане приміщення, де і відбувається сканування вантажівки у декількох проекціях. Дані зі скануючої системи на пункті пропуску передаються до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді. Запуск сканерів значно зменшує ризик впливу на результати митного огляду осіб.

Для пунктів пропуску будуть визначені категорії товарів, що переміщуються для обов’язкового сканування. Орієнтовний час на проведення однієї перевірки-сканування складатиме 15 хвилин.

Читайте також: На кордоні з Польщею – досі велетенські черги з автомобілів та автобусів

"Скануюча система значно краще пришвидшить та покращить роботу митниці на пункті пропуску. Співробітникам не потрібно буде переглядати вантажівку забиту товаром – вони зможуть все побачити на екрані. Робота сканерів підвищить ефективність боротьби з порушеннями митних правил та сприятиме збільшенню надходжень до Державного бюджету", – розказав очільник митниці Максим Нефьодов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook