У Івано-Франківську сотні людей вийшли на площу попрощатися із загиблою в авіакатастрофі літака МАУ під Тегенаром бортпровідницею Марією Микитюк.

Читайте також: "Мріяла про сім'ю": що розповіли у школі про загиблу під Тегераном волинську бортпровідницю Юлію Сологуб (відео)

Прощання із дівчиною відбулося 20 січня в місцевому Будинку смутку, передає франківське видання "Галка".

Потім домовину з тілом перевезли в рідне село Марії Старі Кривотули, де її і похоронили.

24-річна Марія Микитюк із Прикарпаття була бортпровідницею на літаку МАУ. Дівчина – єдина дитина в родині. Вона закінчила Національний авіаційний університет у 2018 році. Наступного року Марія планувала весілля.

В одній зі своїх останніх сторіз у Instagram вона писала про любов до рідного міста.

"Така собі блогерка. 23 країни, ніякої корисної інформації під фото", – характеризувала себе Марія.

Водночас під одним із останніх кадрів дівчини її підписники зазначають, що та була позитивною людиною, і висловлюють слова співчуття її рідним і близьким.

Окрім того, у Києві на Берковецькому кладовищі поховали пілотів літака МАУ Олексія  Наумкіна та Володимира Гапоненка і бортпровідницю Валерію Овчарук, які загинули в авіакатастрофі в Ірані.

Читайте також: Оберемки квітів та сльози: у Борисполі вшановують загиблих в авіакатастрофі під Тегераном (фото)

Як повідомляє "Сегодня", до прощання із загиблими приєдналися майже 400 осіб. Крім рідних і близьких, провести в останню путь пілотів прийшли їхні колеги й просто небайдужі. На початку церемонії над кладовищем за традицією пролетів літак.

Відспівали Наумкіна й Гапоненка в місцевій церкві, що стоїть біля входу на кладовище. До місця останнього їхнього спочинку несли букети троянд і гвоздик, люди плакали, прощаючись із ними.

Льотчиків поховали поруч із могилами інших авіаторів, загиблих і померлих у різні роки.

На іншому кінці міста, у Дарниці ховають ще одну бортпровідницю, Юлію Сологуб. Дівчина встигла політати лише півроку.  Батьки розбиті горем.

Також сьогодні, 20 січня, в смт Козелець Чернігівської області були похорони загиблого бортпровідника Ігоря Матькова. Відспівування й прощання відбулося в соборі Різдва Богородиці.

Жертву катастрофи доправили додому пізно ввечері 19 січня. Біля будинку, де жив Матьков, загиблого зустрічали люди зі свічками.

Київщина, село Білогородка. Батьки, чоловік і двоє синів не відходять від труни. Олена Малахова була пасажиркою цього  рейсу. І сама працювала в авіації. До Тегерана літала у відрядження. І обіцяла всім, що скоро повернеться. Післязавтра їй мало виповнитися 39 років.

Пілота Сергія Хоменка поховають завтра у Борисполі. А над його командирами звучить остання молитва. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook