Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт, який передбачає посилення правоохоронних функцій Нацгвардії.

Читайте також: В Україні почали діяти жорсткі правила карантину: що заборонено (роз'яснення)

Про це повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради.

"Члени комітету розглянули проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правових засад діяльності Національної гвардії України №3105.

Один з авторів законопроєкту, народний депутат Максим Павлюк зазначив, що цим проєктом передбачається внести зміни до деяких законодавчих актів в частині посилення правоохоронних функцій Національної гвардії, а саме: щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення, надання права проводити особистий огляд, огляд речей тощо", − йдеться у повідомленні.

Крім того, на засіданні комітету депутати розглянули проєкт закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів" №2809. Його також рекомендували Раді ухвалити.

"Законопроєкт доповів його ініціатор народний депутат Владлен Неклюдов. Він зазначив, що проєкт спрямований на усунення негативного впливу окремих норм законодавства в частині вжиття заходів із дотримання правил дорожнього руху його учасниками, а також забезпечення притягнення до дієвої відповідальності осіб, які вчинили адміністративні правопорушення", − йдеться у повідомленні.

Читайте також: У місті на Волині нацгвардійці, застосовуючи дубинки, затримала групу неповнолітніх (відео)

У проєкті пропонується виключити з Кодексу про адміністративні правопорушення норми щодо дії адміністративного стягнення у виді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Зокрема, це стосується пункту 21 частини першої статті 24, частини другої статті 27, статті 271, а також абзаців других частин першої та другої статті 122 КУпАП.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook