У справі за фактом виникнення пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу поліція встановила двох підозрюваних.

Читайте також: Пожежа в одеському коледжі: кількість загиблих зросла

Про це журналістам повідомив начальник слідчого управління регіонального главку Нацполиції Сергій Шайхет, пише УНІАН.

"Поки, за результатами вже проведених слідчих дій, готується повідомлення про підозри двом особам", - сказав він.

За словами Шайхета, в найкоротші терміни відповідні документи будуть направлені в прокуратуру Одеської області на погодження, після чого підозри оголосять фігурантам.

Шайхет зазначив, що це лише попередні результати слідства, і в ході подальшого розслідування підозрюваних може стати більше.

В даний час органами досудового розслідування допитано понад 150 осіб, призначено понад 20 експертиз.

Шайхет уточнив, що офіційно на зараз – п'ять жертв пожежі, з яких четверо виявлені під завалами. З них одне тіло при виявленні не могли ідентифікувати навіть за статевою приналежністю. Два невпізнаних тіла направлені на експертизу.

Він зазначив, що зниклими безвісти вважаються 11 осіб. У той же час, у відділі комунікацій регіонального управління Нацполіції стверджують, що безвісти зникло 10 осіб.

Читайте також: "Я повірила в ангела-охоронця": студенти розповіли деталі про пожежу в Одесі

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. В цьому наріжному будинку знаходилися 19 різних організацій, установ.

Відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки, увечері 5 грудня під завалами була виявлена загибла жінка-викладач, 6 грудня – ще дві жертви, в ніч на 7 грудня – одна людина.

В результаті пожежі постраждали більше 30 чоловік.

За фактом пожежі порушено кримінальну виробництво за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії спалаху – аварійна робота електрообладнання і навмисний підпал.

Станом на ранок суботи на стаціонарному лікуванні залишаються 11 постраждалих.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook