В Івано-Франківській області злочинне угруповання два роки утримувало у трудовому рабстві 32 людей, у тому числі дітей.

Читайте також: Українець вербував жінок у сексуальне рабство у Польщу

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Івано-Франківскій області.

"Злочинна група впродовж двох років утримувала в нелюдських умовах 32-ох громадян з них троє малолітніх: півторарічного, 9 та 7-річного віку. Під приводом лікування від алкоголізму та наркозалежності вони, крім того, що сплачували за це кошти, змушені були тяжко працювати", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як вагітна українка потрапила у трудове рабство в Росії: шокуючі подробиці від жертви

У ході реалізації матеріалів кримінального провадження, передбачених ч.2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України працівники підрозділів прикарпатської поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали шістьох осіб у порядку ст. 208 КПК України, причетних до вчинення тяжкого злочину. Суд обере їм запобіжний захід.

"Серед затриманих 31-річний організатор та співучасники. Найстаршому з них 35, а наймолодшому – 22 роки. За вказані злочини зловмисникам загрожує ув'язнення від 5-ти до 12-ти років. Проводяться слідчі дії. Звільненим громадянам надається медична та психологічна допомога", – зазначили у поліції.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter