Уряд Греції вирішив від 3 січня посилити карантин та подовжити обмежувальні заходи ще на тиждень, щоб стримати поширення коронавірусу та забезпечити безпечне відкриття шкіл 11 січня.

Читайте також: Ще одна сонячна країна для пляжного відпочинку відкрилася для українців

Про це 2 січня заявив прем'єр-міністр країни Стеліос Петсас, пишуть грецькі ЗМІ, зокрема Greek Travel Pages, інформує ТСН.

Зазначається, що карантин діятиме від 6 ранку неділі, 3 січня, до 6 ранку понеділка, 11 січня.

  • робота непродовольчих магазинів;

  • робота перукарень, салонів краси;

  • мисливська та рибальська діяльність;

  • пересування від 21:00 до 05:00 по всій Греції (окрім випадків, коли потрібно їхати на роботу або за станом здоров'я до медзакладів);

  • робота церкви.

Читайте також: До "червоного" списку внесли найпопулярнішу курортну країну: що доведеться робити по прибуттю

За словами Петсаса, поширення коронавірусу в Греції перебуває на високому рівні і тиск на систему охорони здоров’я країни триває. "Наші лікарні продовжують лікувати велику кількість пацієнтів. На жаль, близько 2500 наших співгромадян провели Різдво на лікарняних ліжках, тоді як понад 400 осіб все ще перебувають у реанімаційних відділеннях... Отже, протягом тижня ми маємо докласти ще одне зусилля. Варто це зробити, як запобіжний захід... Тож ми залишаємось знову вдома", – сказав він.

Варто зазначити, що від початку пандемії загальна кількість випадків захворювання у Греції досягла понад 139 тисяч, майже 5 тисяч стали жертвами COVID-19. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook