Влада Греції оголосила про введення нових карантинних обмежень. Це сталося на тлі різкого зростання випадків COVID-19 після декількох тижнів спаду.

Читайте також: Українська мова стала обов'язковою для готелів в Єгипті

Як повідомляє Reuters, нові заходи набудуть чинності з 8 липня. Вони стосуватимуться переважно відвідування ресторанів, барів і клубів.

Так, розважальні заклади працюватимуть тільки з постійними клієнтами і відповідно до встановлених законодавством правил заповнюваності.

Порушникам загрожують великі штрафи, зокрема й призупинення їхньої діяльності.

«Ці екстрені заходи спрямовані на стримування поширення вірусу серед молоді, щоб у всіх нас було вільніше, але, найголовніше, безпечніше літо», – зазначив заступник міністра у справах захисту громадян Нікос Хардаліас.

Читайте також: Популярна туристична країна змінила умови в'їзду

Серед тих, хто заразився коронавірусом останнім часом, спостерігається велика кількість молодих людей та осіб, які часто відвідують розважальні заходи.

Раніше Греція, що сильно залежить від туризму, зняла більшість обмежень на поїздки й розваги і відмовилася від правил носіння масок на відкритому повітрі в міру того, як кількість випадків захворювання знизилася.

Але експерти у сфері охорони здоров'я висловили стурбованість з приводу нового штаму Дельта після того, як в останні дні фіксувався сплеск заражень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook