Дослідники з Данії встановили тісний зв'язок між застосуванням препарату "Диклофенак" і розвитком патологій судин і серця, що різко підвищують ризик смерті.

Читайте також: В Україні заборонили відоме знеболююче

Зокрема, вчені змогли пересвідчитися в тому, що прийом диклофенаку збільшує ймовірність виникнення смертельних захворювань на 50%. У тому, що це так, вони переконалися, проаналізувавши медичні дані про здоров'я 6,3 мільйонів осіб віком від 46 до 49 років. Про це дослідженні пише MedikForum, посилаючись на British Medical Journal.

Виявилося, що у людей, що приймали диклофенак, є істотно вища ймовірність розвитку аритмії, ішемічного інсульту, серцевої недостатності та інфаркту. Вчені порівнювали стан пацієнтів, що вживали саме диклофенак, з показниками роботи організму людей, які вживали інші знеболювальні (ібупрофен або парацетамол). Виявилося, що ті, хто приймав "Диклофенак", страждали від серцевих захворювань набагато частіше.

Читайте також: В Україні заборонили продаж та використання "Води для ін’єкцій"

Окремо автори роботи зазначили, що ознаки небезпечних ускладнень від вживання "Диклофенаку" проявляються вже у місячний період його вживання. Препарат продається без рецепта.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter