Автритетне американське видання The Washington Times опублікувало колонку, в якій назвало Петра Порошенка корумпованим президентом. І закликало притягнути корупціонерів до відповідальності за допомогою Заходу, пише Страна.ua.

Читайте також: Маєтки Гладковського та Порошенка закидали фаєрами, вогонь гасили пожежники (відео)

Зокрема, автор, відставний армійський полковник Уес Мартін, пише, що Порошенко використовував Національне антикорупційне бюро як інструмент для розправи зі своїми політичними опонентами.

Але не тільки для цього. Під час президентства Порошенка, пише видання, НАБУ в 2016 році викреслило зі списку підозрілих компаній, які обкрадали оборонку і були пов'язані з сім'єю заступник голови РНБО Олега Гладковського. Який є бізнес-партнером Порошенка.

Також автор колонки звинуватив екс-президента в зароблянні на постачаннях в армію. "Уряд Порошенка отримував вигоду на завищених цінах озброєнь", – вважає Мартін.

Читайте також: У Порошенка назвали головні причини поразки Зеленському на виборах

Він згадує і інші факти можливої корупції Порошенка, які викладав у своїй книзі "Петро П'ятий" нардеп Олександр Онищенко.

"Звинувачення і загрози арешту (проти Онищенка – ред.) стали підсумком публікації аудіозаписів (плівок Онищенка – ред.), які показали високий рівень корупції в найближчому оточенні Порошенка", – пише видання.

Автор матеріалу вважає, що Захід допоможе новому президенту Зеленському знайти виведені з України корупційні активи і залучити злочинців до відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook