Збройні сили України привели у повну бойову готовність через захоплення Росією українських катерів у Керченській протоці.

Читайте також: РНБО проводить екстрене засідання для запровадження воєнного стану (пряма трансляція)

Про це повідомляє Громадське.

Керівник Генерального штабу Віктор Муженко розпорядився привести усі з’єднання та частини ЗСУ у повну бойову готовність на підставі схвалення Радою нацбезпеки і оборони пропозиції ввести воєнний стан в Україні.

Нагадаєморосійські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці. Загалом на трьох українських катерах було 23 військових.

Читайте також: Росія атакувала українські ВМС, є поранені (відео, деталі)

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного станучерез напад РФ на українські кораблі біля Керченської протоки

Під посольство РФ у Києві принесли шини: будівлю закидали шашками.

Зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. З екіпажу ніхто не постраждав.

Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Крім того, Україна нібито не подала заявку на проходження Керченської протоки

Українські кораблі почали виходити з Керченської протоки, але російські кораблі переслідували їх та погрожували застосувати зброю.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter