Журналіст і правозахисник Галина Чижик поставила під сумнів незалежність призначення суддів до Верховного Суду за квотою Президента Петра Порошенка.

Читайте також: НАБУ відкрило кримінальну справу проти спікера Верховної Ради Парубія

Про це вона написала на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Порошенко сьогодні призначив свою юристку в Верховний Суд і закликав Зеленського не посягати на незалежність Верховного Суду.  Тільки от з такими призначеннями незалежністю в Верховному Суді і не пахло. Крім юристки Рошену Тетяни Малашенкової мантії верховних суддів сьогодні вдягли Ігор Бенедисюк – ще одна креатура Порошенка, Сергій Могил – племінник Ківалова, Максим Тітов – син кума Ківалова", – пише Чижик.

Читайте також: Порошенка намагаються посадити: створили робочі групи, які розслідують злочини Президента та його оточуючих (відео)

"Рік тому, під час першого конкурсу, суддями Верховного Суду стали такі "незалежні" судді: Сергій Слинько і В’ячеслав Наставний – які прислужили Януковичу в процесі над Луценком (хоча, якщо подивитись на те, що творить Луценко, то цим двом ще треба дякувати), Олександр Золотніков – суддя, який забороняв Майдан в Одесі, Ірина Саприкіна – суддя, яка заборонила на три роки мітинги за Гостинний двір у Києві. Список продовжується. То чию незалежність захищає Порошенко?” – додала правозахисниця.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook