Петро Порошенко до Революції Гідності відзначався в цілому правильним ходом своїх думок одо розбудови держави, прогресивністю та сучасністю. У 2013 році він виступив на конференції TedX – весвітньовідомий проект, платформа, на якій люди діляться "ідеями, які достойні розповсюдження".

Читайте також: "Гробовозки" Гладковського і Порошенка: як президент з партнерами заробляють на війні

Головна теза виступу Петра Порошенка тоді звучала так: "Зміни або відбуваються швидко, або не відбуваються ніколи".

"Ще є одна дуже популярна теза, яку експлуатують політики: "Слухайте, все ж одразу не зробиш, нам потрібні для цього роки і роки, можливо, десятиріччя. Зміни відбуваються дуже повільно і поступово, на це потрібен час, зусилля, гроші і все таке інше".

Я хочу категорічно заперечити цьому: зміни або відбуваються швидко, або не відбуваються ніколи. 

Люди або відчувають зміни за лічені місяці або за перший-другий-третій рік, або вони переконані, в тому, що тут змін чекати марно.

І подібний повільний темп лише консервує відсталість, хабарництво, неефективність, непрозорість.

І ніхто змінюватись не збирається, бо для них це не вигідно.

І в такий спосіб ми фактично не маємо іншого виходу, як чітко визначати, що ми змін вимагаємо вже зараз і негайно", – заявив Порошенко.

Читайте також: "Він осатанів": Порошенко дав ляпаса дівчині і влаштував її затримання (Відео)

Через певний час після виступу, у червні 2014 року, Петро Олексійович став президентом України. Так само скоро його ідеї, які він доносив людям на конференції, випарувались у повітря. Отримавши високу посаду після Революції Гідності, Порошенко мав чудовий шанс втілити свій прогресивний принцип швидких змін. До того ж суспільство і держава цього дуже потребували у даний період часу.

Втім пройшли перші місяці президентства, рік, два... Наразі 5-річний термін Петра Порошенка на посаді добігає кінця, а зміни, про які так натхненно і, як виявилось,  лукаво говорив олігарх, так і не були зроблені. 

Звісно, несправедливо говорити про повну відсутність змін, але, повертаючись до виступу Порошенка на конференції TedX, він не зробив практично нічого.

Чинний президент був абсолютно правий, говорячи, що повільний темп змін, або взагалі їхня відсутність, "консервує відсталість, хабарництво, неефективність, непрозорість". І він дуже точно відзначив, що політики "змінюватись не збираються, бо для них це не вигідно". Яскраве відображення цього – обкрадання держави Порошенком та його бізнес-партнерами за допомогою схеми "Роттердам+", ручні суди, розкрадання оборонної галузі України в час війни.

Читайте також: Порошенко запустив шокуючу за масштабом схему фальсифікації виборів: подробиці

Отже, у 2013 році, перед тим, як стати президентом України у надважливий період історії, Петро Порошенко, по суті, виклав свій план роботи на високій посаді. Він не форсує боротьбу з корупцією, ключові реформи, владнання військового  конфлікту на Донбасі лише через те, що це йому не вигідно, адже він на цьому заробляє десятки і сотні мільйонів. Стрімкі і рішучі зміни означали б для Порошенка великі втрати.

На жаль, чинний президент поставив особисті інтереси набагато вище за державні та суспільні. У 2013 році Петро Порошенко фактично передбачив долю України на наступні 5 років і розповів, в чому саме він провалиться на посаді президента – а саме у стрімкому впровадженні змін, що безперечно побачили і відчули на собі всі українці за останні 5 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook