Президент країни спокійно влаштовує в одному із найбільших міст техногенну катастрофу, він якої страждають звичайні люди, і робить це тільки заради посилення свого політичного впливу та зменшення градусу критики.

Читайте також: Родичі-мільйонери, вила, витвори мистецтва: що задекларували 10 найрейтинговіших кандидатів у президенти

Про це повідомляє сайт "24.ua".

Так охарактеризував "сміттєву блокаду" Львова 2016-2017 років ведучий спецпроекту соціальних розслідувань "Гроші" на телеканалі 1+1 Олександр Дубинський.

У сюжеті журналісти показали "справжні причини сміттєвої блокади Львова, яку організував особисто Порошенко". Йдеться про опубліковану напередодні Андрієм Садовим угоду. Відповідно до неї, в обмін на зняття сміттєвої блокади від "Самопомочі" та її лідера вимагали публічно підтримувати чинного президента і критикувати його опонентів.

Читайте також: Офіційний список кандидатів у президенти України-2019 (фото)

"Сторона 1 (Адміністрація президента – прим. ред.) забезпечує підтримку у вирішенні утилізації ТПВ у місті Львові та всіляко сприяє у питанні облаштування нового полігону та питань, пов'язаних із цим" (цитата із угоди, – ред.). Таким чином, команда Порошенка фактично визнала, що сама організувала проблеми із вивезенням сміття", – йдеться у сюжеті.

Політтехнолог Андрій Золотарьов в інтерв'ю для "Грошей" каже, що сміттєва проблема Львова мала декілька причин.

"Тоді рейтингові показники у Садового були достатньо перспективні, зростання до, мабуть, конкурента Петра Олексійовича на президентських виборах. (…) А заодно Порошенко хотів посилити свої позиції в парламенті, які на той час уже серйозно похитнулися. Були дуже непрості відносини з Арсенієм Яценюком. У БПП бажали переформатувати більшість на свою користь. Йому (Порошенку, – ред.) дуже потрібна була "Самопоміч". І в цій боротьбі усі засоби були доречні", – каже Андрій Золотарьов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook