5 квітня Петро Порошенко здав аналіз крові у медпункті на стадіоні НСК "Олімпійський". Цікаво, що процедура забору крові відбулась з певними порушеннями медичних норм. Президент поклав руку на спинку стільця, притримуючи його іншою рукою, а медпрпацівник брав кров шприцом.

Про це повідомив відомий блогер та активіст Данило Яковлев.

Читайте також: Порошенко заборонив показувати результати своїх аналізів окрім двох показників

"Я за освітою фельдшер, працював на швидкій та в різних лікарнях, можу Вас запевнити, що на НСК "Олімпійській" грубо порушують правила по збору зразків аналізів у президента Порошенка.

Є медичні інструкції, як правильно брати кров у пацієнта. У цій інструкцій немає пункту, що дозволено брати кров спершись на спинку СТІЛЬЦЯ – це заборонено, тому що стілець не спеціальне обладнання, ще Порошенко самостійно притримує стілець іншою рукою, щоб він не впав – це абсурд! Цих елементарних речей навчають на 1 курсі мед-інституту або коледжу. Я можу детально розібрати, які правила порушують на "Олімпійському", але для цього є професіонали з МОЗ.

Мене дивує, що один з кандидатів здає аналізи в приватній та чистій клініці на професійному обладнанні, а інших у державній установі сидячі на канапці, а руки закинувши на стілець..." – написав блогер.

Читайте також: Зеленський назвав причину, чому відмовився здавати аналізи разом з Порошенком

Варто відзначити, що використання шприцу для перенесення крові також може викликати переповнення або недостатнє наповнення пробірок, що призведе до невірного співвідношення крові та добавок та потенційно невірних результатів аналізу.

В той же час, у Зеленського брали кров за допомогою сучасної вакуумної пробірки "VACUSERA", яку використовують у всьому світі.

Пробірки VACUSERA® використовуються для забору, транспортування та обробки крові для подальшого аналізу сироватки, плазми та крові в цілому в клінічній лабораторії.

Цією пробіркою можна одразу взяти кров з однієї вени на 2-3 різні аналізи, якщо використовувати контейнери для збору зразків венозної крові, які є одноразовими, щоб не переколювати в іншу вену. Також не потрібно переливати кров зі шприца у пробірку, що полегшує саму процедуру та унеможливлює потрапляння у кров зайвих організмів.

Експрес-тест засвідчив відсутність у крові президента Порошенка психоактиваних речовин. Результати кандидата Зеленського стануть відомі за три дні.

Зазначимо, що дослідження президента проводили чотири різних установи: дві приватні – "Борис" та "Medicom" та дві державні – лікарня швидкої медичної допомоги міста Києва і наркологічна лікарня міста Києва.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook