У тимчасовому "коронавірусному" шпиталі, що на базі Луцького клінічного пологового будинку, досі проводять кисень. Проблеми є з пошуком і обладнанням, і підрядників.

Читайте також: Залишиться працювати гінекологом: повідомили деталі звільнення очільника Луцького пологового будинку

Про це "Першому" розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

"Основна робота – це забезпечення киснем. Наразі не можу сказати, коли ці роботи завершаться, бо ситуація з кисневими бочками, забезпеченням кисню в країні дуже гаряча. Всі хочуть зробити, але немає то того, то іншого. Ми робимо, що можемо", – каже Володимир Лотвін.

З його слів, ринок кисню в Україні невеликий. Адже проводити такі роботи можуть лише сертифіковані компанії, а до пандемії попит на них не був високим. Тепер же послуги цих підприємств дуже затребувані.

Наразі у госпіталі є киснева бочка на 3,5 тонни, але потрібно встановити ще одну на 10-20 тонн, аби кисню вистачило усім пацієнтам. Проведено кисневі магістралі на 3 і 4 поверхах – встановлено 74 кисневі точки. Також поки неукладений договір з Національною службою здоров’я про фінансування (переговори тривають).

"Сподіваємось, найближчим часом завершимо роботи. Надіємось, в листопаді шпиталь запрацює", – каже очільник луцької медицини.

Читайте також: Повідомили, чи є у Луцьку вагітні хворі на коронавірус

Директорка Луцької міської клінічної лікарні (в чиєму підпорядкуванні перебуває госпіталь) Лариса Духневич минулого тижня повідомляла, що вдалось набрати 100 з потрібних 500 працівників.

Володимир Лотвін каже, що почати роботу можна й з такою кількістю персоналу, а потім добрати решту. На першому поверсі цієї будівлі – 36 ліжок для вагітних та породіль з коронавірусною хворобою. Наразі там 5 жінок. На 2-4 поверхах буде 214 ліжок для хворих на коронавірус, з них 80% повинні бути забезпечені киснем.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook