На літаку, який 19 лютого о 02:50 ночі вилетить з "Борисполя" до Китаю за українцями, які опинилися в епіцентрі коронавірусу, наразі проводиться технічне обслуговування й триває його підготовка до вильоту. Екіпаж та супроводжуючий персонал прибуде до летовища за кілька годин.

Читайте також: Зеленський: "Я привезу українців з Уханя в Кончу-Заспу, якщо перекриватимете дороги"

Про це під час брифінгу увечері 18 лютого повідомив генеральний директор авіакомпанії SkyUp Airlines Євгеній Хайнацький, пише ТСН.

За його словами, фахівці залучили додаткові міри безпеки для екіпажу та усієї компанди судна, яка полетить за українцями. Він наголосив, що розроблено дії, аби мінімізувати спілкування екіпажу із пасажирами.

"Тобто літак буде розділено на декілька частин. Це рейсовий літак, який завжди виконує всі регулярні і чартерні рейси, тобто комфорт для пасажирів буде забезпечено. Буде надаватися харчування. Якщо буде питання, де ми його беремо, все харчування ми беремо тут в аеропорту "Борисполі" на всі ділянки", – сказав Євгеній Хайнацький. 

Читайте також: Жителі Тернопільщини облаштували блокпости для недопущення евакуйованих з Китаю українців

Він також наголосив, що жодних додаткових послуг в Ухані в України не передбачено. "Тому компанія SkyUP спільно з міністерствами вважає, що цей рейс буде безпечним як для громадян, так і для команди, котра буде на борту", – підсумував Хайнацький. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook