У прокуратурі Харкова назвали ім’я затриманого харківського подільника луцького терориста Максима Кривоша. Його прізвище Михайленко Дмитро Ігорович, 44 роки.

Читайте також: Штурм автобуса у Луцьку: в МВС пояснили, чому БТР прибув вже після затримання терориста

Про це повідомляє "СТРАНА.ua" з посиланням на власні джерела.

Як пояснив Михайленко, все вилучене у нього – зброю і боєприпаси - він привіз із зони АТО в 2014-2015 роках і зберігав з метою самооборони. В АТО він не воював, але був волонтером.

Крім того Михайленко розповів, що 21.07.2020 в 14.20 він отримав пакет з "Нової пошти", в якому перебували монети від Кривоша. Оскільки він займався тим, що продавав колекційні монети. По одному з епізодів залучення до відповідальності, судовій справі, він навіть за рішенням суду повинен був компенсувати покупцеві суму монети, якої в оплаченій посилці просто не виявилося.

Читайте також: "Ходив з автоматом в руках та ножем в портфелі": одна із заручниць луцького терориста розповіла, що відбувалось у захопленому автобусі

За попередньою інформацією під час обшуку у Михайленко було виявлено та вилучено:

– 4 корпуси гранат "РГД-5";

– 2 корпуси для ручних гранат "Ф-1";

– 6 запалів типу "УЗРГМ";

– 3 навчально-імітаційних запали;

– 2 пістолети "ТТ";

– 1 пістолет "DREYSE";

– гладкоствольну рушницю "Cobalt";

– 122 патрони 12-го калібру;

– 67 патронів калібру 7,62 мм;

– 33 патрона калібру 7,65 мм.

Можливо, він не був ідейним спільником Кривоша, а просто постачав йому зброю. Його затримали поки що в порядку ст. 208 КПК України ("Затримання уповноваженою посадовою особою"). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Він йде на співпрацю зі слідством.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook