В Україні після надходження вакцини від коронавірусу розпочнеться активна інформаційна кампанія щодо вакцинації. Імовірно, її запустить президент України із очільником уряду та міністрами. Також із цією метою вже створено комунікаційний центр на базі ЦГЗУ. Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів під час онлайн-дискусії "Вакцинація. Корупція. COVID-19". 

Читайте також: У місті на Волині від коронавірусу померли дві жінки

Ляшко пояснив, що наразі проводиться чимало соціологічних досліджень і українцям можуть телефонувати із запитаннями щодо вакцинації. Але він наголосив, що це не запис на вакцинації, пише ТСН.

"У нас буде чітко комунікаційна кампанія, коли будемо говорити: "Завершилася перша фаза, переходимо до другої" і тд. Будуть телефонувати сімейні чи довірені лікарі, в разі, якщо у вас є дідусь, бабуся, можете зайти і ввести їхній рік народження і й інші речі, їх буде перекидувати в електронну чергу і там буде показано дату і місце, де вони зможуть зробити це", – пояснив головний санітарний лікар.

Також, з його слів, наразі розпочинати інформаційну кампанія немає сенсу, адже треба чітко розуміти, який саме препарат прийде першим, бо саме від цього залежить, що і як будуть пояснювати громадянам. 

Водночас головний санітарний лікар розповів, що під час попереднього засідання оперативного штабу Міністерства охорони здоров'я з вакцинокерованих інфекцій було ухвалено рішення створити комунікаційний центр на базі Центру громадського здоров'я.

"До новоствореного центру будуть залучати всі центральні органи виконавчої влади і обласні державні адміністрації. Комунікаційний центр – це платформа, яка об'єднає і ЮНІСЕФ, і ВООЗ, й інших партнерів", – сказав Ляшко.

Читайте також: Чотири смерті за добу: де на Волині виявили найбільше хворих на коронавірус

Крім того, він анонсував можливий запуск інформаційної кампанії з проведення загальнонаціонального форуму із залученням перших осіб країни: президента, прем'єра, міністрів у різних напрямках. Втім, точних дат головний санітарних лікар не назвав. 

"Це дасть старт саме комунікаційній кампанії. У нас є лише попередні дати, щойно вони будуть схвалені, я думаю, ще це вже буде анонсовано, і полетим", – розповів Ляшко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook