Вчора в Україну прибула перша партія вакцини від коронавірусу індійського виробника. На цей час триває процес її розмитнення та розподіл по регіонах. Про це стало відомо під час сесійного засідання Луцької міської ради 24 лютого.

Читайте також: В Україні сьогодні розпочинається процес вакцинації проти COVID-19

За словами начальника управління охорони здоров’я Луцької міськради Володимира Лотвіна громада готова до проведення щеплень від коронавірусу.

"В обласному управлінні охорони здоров'я повідомили, що на Волинь вакцина ще не прибула. Її очікують найближчим часом. Наразі точної дати немає. Але, медичні заклади Волині та Луцької територіальної громади підготовлені до вакцинації від коронавірусу, зокрема, були створені мобільні бригади, які робитимуть щеплення. У Луцьку їх є три. Було проведено навчання відповідне і готові до роботи", – повідомив очільник управління.

Крім того, відповідно до затвердженої МОЗ дорожньої карти, де було визначено п'ять етапів проведення вакцинації та 9 груп контингентів працівників та громадян, які її отримуватимуть.

"Першочергово її отримають люди з критичним ризиком інфікування: медики, які працюють в стаціонарах і надають допомогу інфікованим пацієнтам, працівники екстреної медичної допомоги лабораторних центрів, інтернати, будинки для літніх людей. Організовуватиметься вакцинація шляхом роботи мобільних бригад та у пунктах проведення щеплень, яких у Луцькій громаді є 11. Зокрема, це центри первинно-медичної допомоги, а у приєднаних громадах це – амбулаторія села Прилуцьке, Жидичин, Забороль та селища Рокині", – інформував Володимир Лотвін.

Читайте також: На Волині знову стрімко зростає кількість хворих на коронавірус: за добу померли 5 людей (статистика)

Нагадаємо, що в Україні сьогодні починається перший етап вакцинації проти COVID-19. Перші вакцини на виконання плану вакцинації вже о 7:00 вирушили в регіони України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook