Українці ймовірно швидше за все зможуть літати до Європи не раніше середини літа. Але для цього є умова.

Читайте також: Українські COVID-тести не врятують: Польща змінила правила в'їзду

Про це повідомив "Європейській правді" президент Литви Гітанас Науседа.

За словами глави Литви, кордони Європи повинні відкритися з літа, але пандемія може внести свої зміни. Нині країни ЄС переживають третю хвилю COVID-19.

"Неможливо передбачити, як буде розвиватися пандемія за два-три місяці. Як ви знаєте, обмеження на некритичні поїздки в ЄС з інших країн були накладені з очевидних причин. Зараз це – насамперед третя хвиля епідемії в ЄС", – зазначив Науседа.

Читайте також: Нові правила безвізу: як українців пускатимуть до ЄС

Обмеження влітку будуть залежати від багатьох факторів. Польоти українців будуть залежати від швидкості вакцинації в країні. Якщо мало людей будуть вакциновані - це може стати суттєвою перепоною для подорожей.

"Зараз всі держави поспішають проводити вакцинацію, і Литва, так само як і в цілому ЄС, має амбітну мету вакцинувати 70% дорослого населення до середини літа. Тоді кордон можуть відкритися, але це буде залежати також від вакцинації в інших державах, наприклад в Україні. І це в принципі може бути перешкодою", – розповів президент Литви.

Зазначимо, що сьогодні Україна займає перше місце по розповсюдженню коронавірусу в Європі. Про це свідчать дані сайту Worldometers.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook