Малюк, який впав у кому за декілька годин після вакцинації проти гепатиту В, досі на штучній вентиляції легень.

Читайте також: В Україні вакцинуватимуть дітей від ще однієї хвороби

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

"Дитині трохи легше, немовля засвоює їжу", – каже тато хлопчика Юрій Мороз. Татові поки не відомо, як розслідують правоохоронці халатність лікарів.

Батько хлопчика розповів розповідає, що немовля народилося в Луцькому пологовому будинку 1 серпня вагою 3 кг 180 г. Він особисто був присутній при пологах. Дитина народилася здоровою. 4 серпня породіллю вже мали виписувати. Однак 3 серпня хлопчикові зробили щеплення від гепатиту В, а через декілька годин він почав задихатися. Його у важкому стані разом з мамою доправили в реанімацію Волинської обласної дитячої лікарні.

"Ніч таку, як я пережив, я не побажаю нікому", – говорить батько.

Лікарі ж проблеми зі здоров’ям дитини вбачають у тому, що мама під час вагітності перехворіла на коронавірус.

Читайте також: У МОЗ назвали орієнтовну вартість вакцини від COVID-19 та хто її отримає першочергово

"Складний сам перебіг вагітності. Мама перенесла серйозне захворювання ковід. Щеплення було зроблене о 13:00, а погіршення відбулося о 18-й. В інструкції, дослідженнях – абсолютно ніяких побічних дій вакцина гепатиту В не має. Ускладення було від перебігу вагітності і захворювання жінки під час вагітності", – запевнила заступниця директора з неонатології пологового будинку Олена Курак.

"Хлопчик має ознаки ураження центральної нервової системи, зумовленого кисневим голодуванням. На тому фоні розвинувся набряк головного мозку і судомний синдром. Зараз завдяки лікуванню судом немає, але дитинка ще залишається на штучній вентиляції легень і протисудомні ще отримує", – каже заступниця гендиректора волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання з неонатології Оксана Чопко.

Вона теж пов’язує погіршення стану дитини зі складним перебігом вагітності жінки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook