Дівчинка з Гіркої Полонки та лікар з Луцька, які першими у Волинській області захворіли на коронавірус COVID-19, отримали перші від’ємні тестові проби. Тепер вони на шляху одужання.

Читайте також: Повідомили про стан 7-річної дівчинки з Гіркої Полонки, у якої діагностували COVID-19

Про це сьогодні стало відомо під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка в режимі відеозв’язку провів виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Тим часом ще не у всіх магазинах нашого міста працівники забезпеченні засобами захисту належним чином, тому правоохоронці складають на порушників адміністративні протоколи. Найчастіше в закладах торгівлі в продавців відсутні рукавиці, маски. Також бракує засобів дезинфекції.

Григорій Пустовіт зауважив, що на цих речах економити не можна, адже це − безпека людей. Він закликав правоохоронців робити суб’єктам господарювання попередження, а в разі відсутності адекватної реакції − зачиняти їх.

У свою чергу, інспектори департаменту муніципальної варти об’їжджають парки та сквери міста, аби унеможливити перебування там груп осіб, які можуть порушувати карантин. А вже на вихідних муніципали роздаватимуть суб’єктам господарювання копії рішення виконавчого комітету міської ради з додатковими обмеженнями для магазинів продовольчої групи товарів.

Читайте також: "Немає сил мовчати": мама 7-річної волинянки, яка першою захворіла на коронавірус розповіла про те, що пережила їхня сім'я

Разом з тим, управляючі компанії та ОСББ нашого міста вже почали обгороджувати сигнальними стрічками дитячі майданчики в дворах, щоб діти не гралися там, а залишалися вдома.

З понеділка в місті розпочнуть обробляти дизрозчином дороги. Таку ж процедуру робитимуть й в напрямку сміттєзвалища в селі Брище.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook