Чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки розпочалось із звіту про кількість осіб, що повернулись додому із-за кордону.

Читайте також: Коронавірус атакує: в Україні знову збільшилась кількість хворих та померлих

Зокрема, до Луцька повернулося 242 особи, контроль за дотриманням умов карантину яких проводить поліція, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Що стосується епідеміологічної ситуації, то станом на 2 квітня у Луцьку було підтверджено ще 3 випадки захворювань на COVID-19, в той час як загальна кількість – 10 захворюваних. Усі з них знаходяться на лікуванні, встановлено та обстежується коло їх контактних осіб.

Протягом доби сімейними лікарями було обстежено 312 випадків захворювань на ГРВІ, з яких 159 – у дорослих, 153 – у дітей.

У рамках впровадження протиепідемічних заходів та боротьби із коронавірусом, медичні заклади міста отримають ще 3 тисячі антисептиків. У медичні заклади міста надійшла також благодійна допомога: рукавички, респіратори, костюми біозахисту, бахіли, захисні щитки, засоби дезінфекції.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що введення жорстких карантинних заходів та контроль їх дотримання є обов’язковою умовою уникнення масового поширення захворювань на COVID-19.

Читайте також: Волинянин, який повернувся з заробітків, заразив коронавірусом свого родича – водія "швидкої"

Для цього у Луцьку щодня проводиться контроль та патрулювання міста силами поліції та департаменту муніципальної варти. Повідомляється, що серед 22 перевірених суб’єктів підприємницької діяльності порушення умов карантину було виявлено лише у 3-х випадках, про що складено відповідні адміністративні протоколи.

Проводиться патрулювання також парків, дворів, дитячих майданчиків. Результати перевірок свідчать про значне зменшення скупчень дітей на вулиці.

Продовжується дезінфекційна обробка під’їздів багатоквартирних будинків у Луцьку. Силами ЖКП протягом доби було оброблено 579 під’їздів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook