В Україні повторно захворіли коронавірусом щонайменше 1 360 осіб. Це офіційні дані від обласних лабораторних центрів, але чи було повторне інфікування новим штамом чи вже відомим, невідомо.

Читайте також: Повідомили, чи введуть в Україні загальнонаціональний локдаун

Про це розповів генеральний директор Центру громадського здоров'я України Роман Родина під час брифінгу 18 березня, повідомляє ТСН.

"Ми зібрали інформацію про людей, які перехворіли один раз і були внесені до електронної системи епіднагляду як одужали, і потім через деякий час знову було поставлено діагноз COVID-19. Станом на позавчора, тобто на 16 число, людей 1 360. Це за даними обласних лабораторних центрів, які збирають інформацію про випадки", – повідомив він. 

Читайте також: В Україні скоротили "помаранчеву зону" карантину: куди потрапила Волинь

Крім того, Родина пояснив,  що немає доказів того, що людина після перенесеного коронавірусу, повністю захищена і невідомо, чи викликане повторне зараження одним і тим же штамом COVID.

"Антитіла... тримаються, за різними даними, від 2 до 4 місяців... Якщо людина говорить, що у нього є антитіла – це не означає, що він абсолютно захищений тут і зараз. Сказати, що повторний випадок – це коли людина захворіла, одужала, і через якийсь період знову хворіє, зараз не можемо. Ми просто для себе провели скринінг, чи були одні й ті ж самі люди, які попередньо хворіли і потім повторно захворіли. Це була ідентифікація за прізвищем", – додав він. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook