Випадок захворювання на менінгококову інфекцію трапився у Лінгвістичній гімназії №18 міста Луцька. Про це ІА Волинські Новини стало відомо з власних достовірних джерел.

Читайте також: У Луцьку в дитини виявили смертельну інфекцію

Нагадаємо, зареєстрували випадок менінгококової інфекції в учня 2 класу однієї з шкіл Луцька, проводяться протиепідемічні заходи, – інформував Волинський обласний лабораторний центр.

Захворювання почалося гостро з підвищення температури тіла до понад 39 градусів, головного болю, болю в м’язах, інтоксикації, пізніше на тілі з’явився висип. Дитину госпіталізували у відділення інтенсивної терапії обласної інфекційної лікарні. У зв’язку з проведеним лікуванням в стані дитини помітна позитивна динаміка.

Лікарі провели епідеміологічне розслідування вогнища менінгококової інфекції в навчальному закладі. Проведені бактеріологічні обстеження людей, з якими контактувала дитина за місцем навчання і проживання, організовано консультативний огляд контактних лікарями. Людей з підозрою на захворювання менінгококовою інфекцією серед контактних не виявили. Організували протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації вогнища інфекції за місцем навчання та проживання. Встановили медичний нагляд.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook