У Луцьку лише одна людина із лабораторно підтвердженим COVID-19 захотіла проголосувати вдома, – про це Суспільному розповіла голова міської ТВК Марія Парфенюк.

Читайте також: Скільки виборців проголосувало на Волині: ЦВК назвала явку у регіонах

Єдиний лучанин, який підтвердив комісії наявність коронавірусу, вже проголосував, каже Марія Парфенюк. З її слів, члени комісії до нього поїхали у спеціальних халатах.

"Бюлетень в окрему скриньку взяли й останнім його запакують в рукавичках", – каже голова міської ТВК. З її слів, дезінфекція бюлетенів не передбачена законом. Від рідини папір зіпсується, кварцувати бюлетені теж не будуть.

Щоб здійснити волевиявлення вдома громадяни мали встигнути подати заяву і медичну довідку до 20-ої години 23-го жовтня. Один із тих, хто нині на самоізоляції з підтвердженим діагнозом COVID-19, голова обласного осередку організації "Комітет виборців України" Юрій Кресак. Суспільному він розповів, що проголосувати не зміг, бо про свій діагноз дізнався лише у п'ятницю.

Читайте також: У Луцьку виявили у виборчих кабінках бюлетені

"Непродумана процедура голосування людей, які потрапили в цю ситуацію. Так, це є порушення моїх прав виборчих, але коли доводиться обирати з-поміж виборчого права і права іншого громадянина на життя, то я обираю його право на здоров’я і життя, ніж свої виборчі права", – каже голова КВУ Волині.

У Ківерцівському районі, який віднедавна входить до "червоної" зони 28 виборців виявили бажання голосувати вдома. Двоє з них мають лабораторно підтверджену коронавірусну інфекцію. Про це розповіла членкиня ДВК Галина Гомеля.

Для членів ДВК, які їздили збирати голоси до ківерчан додому, з територіальної виборчої комісії виділили рукавички та захисні екрани. Захисних костюмів не мали.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook