Кожен випадок щодо окремої земельної ділянки детально вивчає земельна комісія Луцької міськради, рішення приймається індивідуально. На сесії за проєкт рішення, своєю чергою, мають проголосувати 2/3 депутатів.

Читайте також: Розширюватимуть міст на Шевченка: у Луцьку не віддали землю для будівництва будинку

Про це йшлося 26 серпня під час засідання 17-ї сесії Луцької міської ради, пише ІА Волинські новини.

Під час розгляду земельних питань депутатка Алла Надточій запропонувала колегам напрацювати спільний підхід для виділення земельних ділянок у власність мешканцям громади.

«Пропоную, щоб ми на початку своєї каденції виробили однаковий і спільний підхід до того, як будемо виділяти вільні земельні ділянки у власність, щоб нас розуміли люди, які звертаються в міську раду з такими питаннями. На мою думку, ми маємо однаково ставитися до всіх мешканців громади, щоб уникнути того, що одним ми виділяємо у власність земельну ділянку, а іншим – ні. Тому велике прохання – дотримуватися одного підходу», – сказала вона.

Як нагадала, такі проєкти рішення приймаються на сесії 2/3 голосів.

Читайте також: У Луцьку чоловік викупив майже гектар землі

Міський голова Ігор Поліщук звернув увагу, що земельна комісія вивчає кожне питання індивідуально.

«Є різні ситуації... Якщо земельна ділянка вільна і є можливість до неї доїхати, є можливість прокласти сервітут, то, очевидно, вона буде надана згідно з нашим рішенням, яке було прийняте у 2014 році, тим категоріям громадян, які мають право на отримання таких земельних ділянок першочергово. Є різні ситуації, і комісія шляхом голосування визначається підтримувати або ні той чи той проєкт рішення», – пояснив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook