Щоб повернути анексований РФ Крим, Україні потрібно створити міжнародний переговорний майданчик і залучити до процесу учасників "нормандського формату" і Будапештського меморандуму. Таку думку в інтерв’ю Сегодня висловив представник президента в Криму Антон Кориневич.

Читайте також: У Зеленського хочуть створити нове міністерство

"Думаю, рано чи пізно, краще, звісно, рано, ми прийдемо до того, що ми повинні ініціювати міжнародний майданчик або міжнародну платформу переговорів щодо Криму. За участю держави-окупантки: можливо, перший час без участі держави-окупантки, – але це обов’язково має бути", – сказав Кориневич.

Він додав, що відсутність переговорного майданчика щодо Криму демонструє відкрите небажання Росії навіть піднімати питання повернення півострова.

Читайте також:Кабмін готує поправки до трудового кодексу

"Тобто, як я вже сказав спочатку, нам потрібно тримати Крим на порядку денному міжнародної спільноти. Так, дуже добре мати резолюції Генасамблеї ООН по ситуації в тимчасово окупованому Криму. Так, дуже добре мати резолюції ПАРЄ та інших міжнародних організацій. Але, якщо ми можемо піти далі і на міжнародному рівні створити цей майданчик, ми готові брати активну участь у цьому. Зараз єдиного рецепта немає. Чи буде це Будапешт+? Можливо, так, тому що ці держави гарантували нашу безпеку. Чи буде це Нормандія+? Можливо, тому що ці держави вже включилися у вирішення ситуації по Донбасу. Плюс Туреччина, більш активна участь США. Це можна обговорювати. Однак спочатку Україні потрібно вийти з такою ініціативою", – сказав він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook