Наразі кожен українець, який отримав дві дози вакцини від коронавірусу, може отримати міжнародний сертифікат вакцинації, звернувшись до свого сімейного лікаря. Електронні ж COVID-паспорти у застосунку Дія будуть доступні після завершення бета-тестування.

Читайте також: В Україні введуть новий локдаун: названо приблизні дати

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко ефірі «Сніданку з 1+1» 6 серпня, передає Obozrevatel.

Він зазначив, що технічна експертиза, яка відбулася 4 серпня, показала, що українські COVID-сертифікати в Дії повністю відповідають вимогам Європейського Союзу.

Бета-тестування документів зараз вже на завершальному етапі, тож невдовзі електронні COVID-паспорти зможуть отримати всі вакциновані українці, що дасть їм змогу подорожувати до країн ЄС.

«Дошліфовуються юридичні аспекти і в українців буде COVID-сертифікат, аналогічний тому, що є у ЄС», – сказав міністр.

До того часу для перетину кордону необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Ляшко нагадав, що всі вакцини, які використовують в Україні для імунізації проти коронавірусу, визнані Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), а сертифікат про щеплення не обов'язково друкувати на жовтому папері.

Читайте також: У МОЗ розповіли, чи можуть в Україні не допускати до роботи невакцинованих від COVID-19

«Не на жовтому бланку, як зараз пишуть в інтернеті – «приходьте зі своїм жовтим папером», а роздруківка з печаткою лікаря і закладу. Все. І такий сертифікат визнається, оскільки він передбачений міжнародними медико-санітарними правилами», – пояснив глава МОЗ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook