Волинський апеляційний суд підтвердив правомірність позиції прокуратури Волинської області та залишив в силі вирок Шацького районного суду, яким старшого державного інспектора митного поста "Піща" Волинської митниці засуджено до трьох років позбавлення волі без права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, терміном на 2 роки, зі штрафом в розмірі 6800 грн.

Читайте також: Волинські прикордонники знайшли в автомобілі 1000 пачок сигарет

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Працівницю митниці визнано винною у службовій недбалості, яка спричинила важкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 367 КК України).

У жовтні 2015 року у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Пулемець" старший державний інспектор здійснила протиправне митне оформлення автомобіля "AUDI A6" 1998 року випуску, ухваливши рішення про пропуск його на митну територію України в режимі тимчасового ввезення терміном до одного року без сплати будь-яких митних платежів. Цими діями державним інтересам спричинено важкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів на суму майже 362 тис. грн.

Суд першої інстанції, визнавши працівницю митниці винною у вчиненні злочину, призначив їй покарання у виді реального позбавлення волі та  задовольнив пред'явлений прокуратурою області цивільний позов про стягнення з неї усієї суми, яка внаслідок її незаконних дій не надійшла до бюджету.

Читайте також: На волинському кордоні затримали білоруса зі зброєю (фото)

Не погодившись із таким покаранням, засуджена оскаржила вирок суду в апеляційному порядку, проте суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокурорів та залишив рішення Шацького районного суду в силі, а її апеляцію – без задоволення. Відтак наступних три роки працівниця митниці відбуватиме покарання за ґратами.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter