У полтавському офісі "Соціалістичної партії" побили журналіста Ярослава Журавля. У чоловіка зламана щелепа, струс мозку та пошкоджені зуби, повідомляє ТСН.

Читайте також: Луцькому журналісту і ведучому вибили скло в машині

Його товаришу представники "Соцпартії" погрожували через його коментарі у Facebook, повідомив Ярослав Журавель "Громадському". За словами журналіста, вони вирішили прийти до офісу партії, щоб поговорити про інцидент. Після цього журналіста побили.

Читайте також: "Я вас ви***", – підозрюваний у побитті Найєма розповів свою версію події

"Коли Дмитро Демус розповів, що його виманили в авто люди Чередніченка і розказували, що треба, а що не треба писати в ФБ я вже збирався йти на виступ театру. Але час ще був і ми вирішили дізнатися у самого Чередніченка про таку його тактику залякування. Я планував написати про методи Полтавської Соцпартії. Враховуючи, що нещодавно він і мені при своїй команді обіцяв поламати ноги.

Ми з Дмитром Дмитро Демус зайшли в офіс, привітались, сіли за стіл. Але навіть не встигнувши щось запитати толком, як Сергій Чередніченко почав обкладати матом Дмитра. Я тільки встиг сказати, щоб перейшли на спокійний тон, як хлопець збоку почав мене провокувати, ображати. Я не звертав на нього уваги, бо розумів, що він тут всього лиш підлеглий Чередніченка і продовжував говорити саме з Чередніченком. В цей час підло, поки я не бачив, цей хлопець, начебто Антон, ударив мене збоку. Можливо кастетом. Стілець перевернувся, я впав зі стільця і відчув декілька сильних ударів в потилицю. Не встиг я встати, як ще пройшла серія ударів. В той час інший учасник Алоев Михайло почав мене виштовхувати поки із за його спини перший ще кидав удари.

В цей час Чередніченко просто сидів і дивився на весь цей процес.
Вийшовши до виходу з Дмитром, я хотів зайти у вбиральню, щоб вмитись холодною водою, але у цей час до виходу знову підійшли Алоев з другом, і вже Алоев наніс мені декілька ударів. Витиснивши на вулицю.

Я нікого не провокував і Чередніченко це прекрасно бачив, хоча зараз намагається викрутити ситуацію і виправдатись.

Всі свої слова готовий підтвердити на поліграфі в будь-який час.

Хочу сказати тільки, що я ніколи не боявся ні Чередніченка, ні іншу гопоту і так буде й надалі", – описав інцидент журналіст.

"Не плутайте хамство, хлопчачі ситуації з політикою", – написав пізніше у Facebook щодо ситуації голова осередку партії Сергій Чередніченко

Сам очільник СПУ Ілля Кива в коментарях до посту Сергія Чередніченка так прокоментував подію.

Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років. Поліція встановила фігурантів конфлікту. Триває досудове розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Ярослав Журавель зі зламаною щелепою