У «антирейтингу» партій лідером є БПП Солідарність: 22,5% опитаних, які мають намір взяти участь у виборах, не проголосували б за цю політичну силу за жодних обставин.

Читайте також: Двоє нардепів вийшли зі складу фракції БПП у парламенті

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у листопаді 2017 року, пише Leopolis.

Опозиційний блок не підтримали б 11,5%, Радикальну партію – 7,4%, Батьківщину – 6,2%, Народний фронт – 6,1%, ВО «Свобода» – 4,0%.

У «антирейтингу» серед політиків першу позицію займає П.Порошенко: за нього у жодному разі не проголосують 23,9% опитаних, які висловили намір брати участь у виборах. О.Ляшка однозначно не підтримують 10,2% респондентів, Ю.Бойка – 9,8%, А.Яценюка – 8,5%, Ю.Тимошенко – 6,8%, О.Тягнибока – 5,1%, В.Рабіновича – 4,8%, В.Гройсмана – 3,1%.

У цьому ж опитуванні було запитання про готовність до масових протестів заради усунення влади, на що третина українців відповіла так.

Організацію загальнонаціональних масових протестів з метою усунення чинної влади підтримують 33% опитаних.

Проти цієї ідеї – 54% респондентів, не визначилися – 13%. За проведення масових акцій найчастіше висловлюються опитані із західних областей, симпатики Радикальної партії та партії «За життя».

Опитування проводилось 22-30 листопада 2017 р.

Було опитано 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook