На Чернігівщині, у Прилуках був убитий 14-річний школяр Денис Чаленко. Батьки хлопчика впевнені – його забив до смерті старший хлопець, а тіло підклав на залізничні колії. У місцевій же поліції запевняють, що хлопця просто збив поїзд.

Читайте також: Під час бійки чоловік жорстоко вбив знайомого та 4 дні переховував тіло у ванні

Тільки після того, як історія отримала розголос, а місцеві жителі прийшли під відділення поліції вимагати розслідування, тіло Дениса віддали для проведення додаткової експертизи, передає "Політолог".

У п’ятницю, 1 листопада, батько загиблого Дениса, Віктор Чаленко привіз тіло сина в Київ на додаткову експертизу. "Я попросив хлопців відкрити труну і показати мені сина. Я особисто побачив, що у нього були збиті кулаки, він бився", – розповідає Віктор Чаленко.

Події вечора 29 жовтня батько зараз згадує по хвилинах. Денис у той день був у школі, фотографувався для шкільного альбому, о четвертій годині повернувся і попросився у мами піти на тренування. О 17.20 він пішов, але на тренуванні його так і не було.

Мама стала хвилюватися вже о 19 годині, коли зателефонувала синові, але ніхто не відповів, і Денис не передзвонив. Такого за ним не було. Сам батько повернувся додому з роботи на початку восьмої вечора і теж став набирати сина, але зв’язку з ним уже не було. Відчувши недобре, батько кинувся шукати його.

Звернувся в поліцію, був на вокзалі, питав, чи не бачили хлопця. "Там мені сказали, що щойно пішов поїзд. І тут дзвонить слідчий і каже, що потрібно прийти на впізнання. Я кинувся до рейок, а там Денис, і вже весь холодний. Я сам його всього обмацав – він був холодний, як камінь. Вухо надірване, пробитий череп", – у розпачі згадує батько.

За словами батька хлопчика, поліцейські не поспішали проводити слідчі дії, двоє сиділи в машині і клацали на телефоні, ще двоє курили недалеко від тіла дитини. Собака сиділа в машині, її навіть не пускали по сліду, поки чоловік не став обурюватися.

"Мені лікар швидкої сказав, що мій син помер уже давно, а не тільки що, як хотіли представити поліцейські. А ті сміються в обличчя і говорять, що лікарі в наш час прищика від бородавки відрізнити не можуть. У поліції запевняють, що мій син ішов по рейках під кайфом, у навушниках і його збив дизель.

Читайте також: На Волині вбили 18-річного хлопця

Я на другий день говорив із машиністом, він мені сказав, що дитину не збивали. Каже, ми весь локомотив оглянули, жодних слідів там немає. Навіщо нам чужий гріх на себе брати. А в поліції знову заявляють, що на локомотиві знайшли слину Дениса. Вони знущаються!" – розповідає Віктор.

Потім батьків відправили до відділку, де опитували до 5 години ранку. "Там були і хлопці, їх теж туди привели. І одна мама до мене підійшла і сказала, "якщо б ви розпитали дітей, ви б більше дізналися, ніж від поліцейських". Я тоді подумав, що вона дивна. А потім зрозумів, що хлопців стали залякувати. Тепер вони приходять і все розповідають, що сталося, але в поліцію йти не хочуть", – у розпачі каже батько Дениса.

Напередодні смерті, ввечері, Денис розповів батькові, що йому погрожує один хлопець. Він сказав, що конфлікт у них стався тиждень тому, той хлопець образив дівчинку, але Денис за неї заступився. І показав переписку з хлопцем, його фото.

"Це якийсь Андрій Т. Він старший Дениса, вчиться в СПТУ. Потім мені розповіли, що вони начебто домовилися зустрітися 30 жовтня біля школи, щоб влаштувати таку спортивну боротьбу в боксерських рукавичках, Денис займався боксом. Але, мабуть, усе сталося раніше, 29 жовтня. Я говорив Денису, щоб він не бився, і він мені пообіцяв. Я з дитинства вчив його стояти за себе, а тепер шкодую, краще б тихенько сидів і був би живий", – каже батько.

"Біля залізничних колій є сліди від протекторів машини. Мабуть, вони туди його привезли, витягли і поклали на рейки. Він так і лежав, на боці між рейками, поїзд його навіть не зачепив. Навколо є сліди крові, як його туди тягли. У нас усі знають час, коли цими шляхами проходить поїзд – 21.30.

Читайте також: Гатив лопатою та биткою: чоловік викрав ексдружину, вивіз до лісу та жорстоко її вбив

До нього вони, мабуть, тримали його недалеко, на городі, де була кукурудза. Там на кущах, на кукурудзі ми теж знайшли краплі крові. Земля навколо втоптана щільно, а в одному місці шматочок перекопаний, хтось щось приховував. Один Андрій Т. не міг цього зробити, йому допомагав хтось старший", – упевнений батько хлопця.

Нагадаємо, на Чернігівщині за дивних обставин загинув школяр – 14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим на залізничній колії. За офіційною версією поліції, це нещасний випадок, але батьки переконані, що сина вбили, а тіло поклали на рейки, аби приховати сліди злочину. Після оприлюднення фактів у ЗМІ жителі Прилук провели пікетування місцевого відділку поліції. Після цих протестів Національна поліція Україна передала розслідування справи про загибель від місцевих правоохоронців до головного слідчого управління. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook