Росіяни без варіантів програли Бельгії на чемпіонаті Європи (3:0).

Читати більше: «Слава Україні!» і «Героям слава!» офіційно стали футбольними гаслами

Перший матч цієї групи Данія – Фінляндія затьмарила трагедія Крістіана Еріксена. Зрештою, суомі здобули сенсаційну перемогу та вирвалися в фаворити на друге місце квартету. Перше завчасно віддають сильній Бельгії. Шанси Росії на успішний чемпіонат Європи оцінюють низько. Станіслав Черчесов сьогодні хотів закрити рот скептикам і здивував переходом на схему з 4 захисниками, повідомляє Футбол 24.

У росіян був оптимізм через втрати суперника: травмовані де Брюйне та Вітсель не приїхали на гру, а Еден Азар не набрав необхідних кондицій, щоб вийти в старті. Серйозний удар по команді Роберто Мартінеса, але зірок у складі "червоних дияволів" все одно вистачало. Лукаку, Мертенс, Азар-молодший, Куртуа.

Втім, не наскільки важливо, хто грав проти Росії. Оборона господарів Газпром-Арени сама все зробила. Семенов неоковирно прийняв м'яч у власному штрафному, пропустив його поміж ніг та вивів Лукаку на порожні ворота. Ромелу в момент подачі з флангу перебував в офсайді, однак клоунада Семенова допомогла. Форвард відкрив рахунок і присвятив гол Еріксену: "Chris, Chris... I love you!"

Семенову цього виявилося мало, він вирішив привезти ще один момент. Цього разу Лукаку відпасував на Дендонкера, а тому забракло влучності. Через декілька хвилин Торган Азар розстрілював ворота впритул. Там Шунін врятував, але в наступному епізоді "виправився" – погано відбив перед собою прямо на Меньє. Фулбек дортмундської Борусії розпочав у запасі, але вимушено замінив Кастаня, шикарно увійшов у гру та подвоїв перевагу Бельгії.

По перерві бельгійці збавили оберти та почали берегти сили на наступні матчі. Росія, перейшовши на звичну для топ-матчів схему з трьома центрбеками, навпаки додала. З'явився пресинг, з'явилися які-не-які напівмоменти біля воріт Куртуа. Партнери ізолювали Головіна, а хавбек Монако старався придумати моменти ударом чи подачею. Слабенько, але хоча щось. У першому таймі взагалі був лише один удар від Фернандеса після стандарту.

Станіслав Черчесов хотів врятувати гру замінами та кинув у бій Міранчука. Партнер Маліновського по Аталанті мав дві нагоди, але удар заблокували. Роберто Мартінес навпаки знімав основних гравців. Ігрові хвилини отримав Еден Азар – йому ще й вдалося запам'ятатися дриблінгом в центрі поля. Наприкінці зустрічі Бельгія влаштувала розгром – Лукаку розстріляв ворота з пасу Меньє. 3:0 на користь "червоних дияволів"!

Нагадаємо, раніше було представлено нову форму збірної України з футболу, на якій зображено карту України та написи «Слава Україні!», «Героям слава!».

Депутати Держдуми РФ закликали заборонити використання цієї форми на Євро-2020.

Пізніше в УЄФА повідомили, що форма розроблялася відповідно до вимог організації і без будь-яких порушень.

10 червня ЗМІ повідомили, що УЄФА вирішив прибрати з форми української збірної для чемпіонату Європи напис «Героям слава».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook