Днями, на "гарячому", при отриманні хабара у 2 тисячі доларів затримали прокурора волинської прокуратури. Слідчі спецслужби встановили, що посадовець вимагав таку суму неправомірної вигоди від дружини одного із засуджених за вирішення питання про дострокове звільнення її чоловіка. Як посередника для отримання грошей прокурор залучив свою знайому.

Читайте також: У прокуратурі прокоментували справу щодо тріо хабарників з Горохівського району

Із власних джерел журналістам видання "Під прицілом" стало відомо, що прокурор-хабарник ніби-то є сином заслуженого журналіста України, медіавласника Олексія Шуміка.

Ім’я Олексія Шуміка фігурувало у ряді скандалів. Зокрема, у лютому 2012 року у кабінеті шеф-редактора "Волинської правди" Олексія Шуміка трапився неприємний інцидент між ним та журналісткою видання Наталкою Поліщук. Журналістка стверджує, що зайшла до керівника видання, аби з’ясувати, чому їй виплатили лише частину заробітної плати. Вона стверджує, що відбулася суперечка, під час якої Шумик міцно схопив її за руку та штовхнув у стіну.

Вже в серпні 2013 року Олексій Шумік  отримав орден "За заслуги" із рук нині президента-втікача Віктора Януковича. Ні для кого не секрет, що саме Олексій Шумік є "сірим кардиналом" сепаратиського руху "Український вибір" Віктора Медведчука.

У січні 2017 року Олексію Шуміку присвоюють звання "Заслужений журналіст України" указом Президента Петра Порошенка.

Отож, беручи до уваги такі знайомства Олексія Шуміка, доводиться сумніватися чи отримає його син, прокурор-хабарник реальний тюремний строк, але це вже питання до професійності підлеглих Юрія Луценка та СБУ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter