17 березня раптово помер 21-річний студент Волинської православної богословської академії Антон Зінкевич. Сьогодні ж відбулося прощання з покійним. Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ у Facebook.

Читайте також: На Волині помер військовослужбовець

Син протоієрея Анатолія – рідного брата митрополита Луцького і Волинського Михаїла – навчався на другому курсі. Тож цього дня в домовому храмі Всіх волинських святих ВПБА відслужили заупокійну літію. Її очолив ректор протоієрей Володимир Вакін.

Чин похорону 25 березня відправили владика Михаїл, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон (рідний брат новоспочилого), о. Володимир та інше духовенство в тернопільському соборі Святої Трійці. Напередодні парастас відслужено під проводом архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора та архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона.

Читайте також: Помер лікар-анестезіолог Волинського госпіталю (фото)

Антон був зразковим студентом, творчим, радісним. Їздив у літню богословську школу міста Волос (Греція), був у делегації представників українських теологічних навчальних закладів на аудієнції Вселенського Патріарха Варфоломія. Планувалась поїздка в університет Арістотеля. Водночас вчився на історичному факультеті Тернопільського національного педагогічного університету.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook