З 6 по 10 вересня 2018 в Україні зафіксували ще 4 випадки захворювання на африканську чуму свиней.

Читайте також: На українському курорті зафіксували спалах холери, медики готуються до ліквідації

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби, передає УНН.

Так, 06.09.2018 випадок АЧС зареєстрували в ПСП "Дзвеняче" (с. Дзвеняче Тетіївського району Київської області); 06.09.2018 – в особистому селянському господарстві в м. Маріуполь Донецької області; 06.09.2018 – у ДПДГ інститут рису НААНУ (с. Антонівка Скадовського району Херсонської області); 08.09.2018 – у ТОВ "Фрідом Фарм Бекон" (с. Олешки Олешківського району Херсонської області).

"З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду", – зауважили контролери.

Читайте також: Жертви ботулізму: на Херсонщині помер чоловік, його дружина у реанімації

Нагадаємо, за три літні місяці імпорт свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней становив 10,5 тис. т, що у вісім разів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також нагадаємо, на тлі епідемії ціни на свинину і сало в Україні зростають рекордними темпами. За рік свинина, зокрема, додала у ціні близько 40%, а сало – більше 70%.

За словами депутата Сергія Тригубенка, держава залишила фермерів наодинці із катастрофічними наслідками АЧС.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter