Сьогодні відбулася ХVII сесія Волинської обласної ради. Із самого початку традиційний «сейшн» від відомої луцької активістки Оксани Марищук, яка охайно розкладає плакати поблизу президії. На плакатах - прізвища цілого ряду осіб, які ніби то б'ють громадських активістів.

,

До зали заходить голова Волинської обласної ради вітається з депутатами і сесія розпочинається. Ігор Палиця повідомляє, що в сесійному залі зареєструвалось 49 депутатів і сесія правочинна.

Голова обласної ради Ігор Палиця, ректор Луцького "політеху" Петро Савчук та депутат обласної ради Вячеслав Рубльов,

Багаторічний тренер ФК "Волинь" Віталій Кварцяний

Читайте також: На функціонування волинських ОТГ виділили 352 млн гривень

На початку депутати сесії заслухали  звіт про виконання Обласної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2012-2017 роки. З інформацією виступав голова обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Володимир  Корнейчик.

Голова обласного фонду підтримки будівництва Володимир Корнейчик

За результатами голосування рада непідтримала звіт про виконанняя програми.

Не підтримано проект рішення Про затвердження Регіональної комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» у Волинській області на 2018-2020 роки. Потому приступили до розгляду питання Про затвердження звіту з виконання Регіональної комплексної програми розвитку освіти Волинської області на 2014-2017 роки. Проект підтримано більшістю. 

Депутати обласної ради Олександр Омельчук, Віктор Радчук та Анатолій Філюк

Не підтримано проект Про затвердження Регіональної комплексної програми розвитку освіти Волинської області на 2018-2022 роки. Також підтримано зі змінами проект рішення  Про затвердження Регіональної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2018-2019 роки,  обласну комплексну програму з питань підтримки сім’ї, протидії торгівлі людьми та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків на період до 2021 року в частині п. 3.  Інші позиціїї проекту відправили на доопрацювання.
 Підтримано проект Про внесення змін до Обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки.

Керівник "Волиньторфу" Іван Киричик та депутат обласної ради Людмила Вахович

«Наріжним каменем» стало обговорення проекту обласного бюджету на 2018 рік, адже пропозиції департаменту фінансів дещо розходились із напрацюванням профільної комісія.

«Ми не будемо приймати те, що нам дає ОДА. Хай управління готують програми, захищають їх, а тоді депутати будуть виділяти кошти» - наголосив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця

Після коротких суперечок голова обласної ради запропонував перенести прийняття бюджету на січень 2018 року, бо ані департамент, ані профільна комісія належним чином не підготувались до прийняття бюджету.

Заступник голови ОДА Світлана Мишковець та керівник волинської "Солідарності" Роман Романюк

Опісля рішенням сесії призначили головних лікарів у трьох медичних закладах терміном на три роки. Так, головним лікарем Волинської обласної інфекційної лікарні призначили Руслана Морочковського.

Сергія Ляшенка, який до цього виконував обов’язки,  призначили на посаду головного лікаря Волинського обласного дитячого територіального медичного об`єднання.

А головним лікарем Волинського обласного онкологічного диспансера депутати обрали Юрія Малімона.

,Депутати обласної ради Олександр Зінчук та Григорій Павлович

Після завершення сесії у кулуарах депутати ще довго обговорювали чи то нові кадрові призначення чи неприйняття головного фінансового документа області.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook